Woordenlijst

 
Hieronder vindt u een lijst met vaktermen die vaak door ons gebruikt worden.
Gezien we over een uitgebreide woordenlijst beschikken kan u gebruik maken van onze handige zoekfunctie:

Resultaten voor "internetwinkel"


 • webshop: Een webwinkel (e-shop, internetwinkel of online shop) is een online etalage waarbij diensten en producten kunnen worden aangeschaft via het internet.

  Kosten
  Vaak zijn de producten van een webwinkel voordeliger dan bij een reguliere winkel. De redenen hiervoor zijn:
  - Minder personeel nodig
  - Geen fysieke winkel nodig
  - Geautomatiseerde betalingen
  - Rechtstreekse levering door toeleveranciers (zogenaamde drop-shipments)
  - Hoge automatiseringsgraad

  Betrouwbaarheid
  Bij een webwinkel is de betrouwbaarheid niet eenvoudig te controleren, er is geen direct contact met de verkoper(s). Het kan daarom erg belangrijk zijn om de webwinkel even te bellen, na te gaan of er een fysieke aanwezigheid is (bijv. afhaalpunten), te letten op keurmerken van brancheorganisaties, certificatie door fabrikanten, ervaringen van andere shoppers, en natuurlijk Kamer van Koophandel-gegevens. Bedrijven zijn jaarlijks verplicht hun jaarcijfers te deponeren. Het is niet verstandig om bij een onbekend en verliesgevend bedrijf te kopen, hoe groot dit bedrijf ook is.


  KooporiŽntatie
  NIPO-Onderzoek heeft uitgewezen dat in Nederland sinds 2002 het internet het belangrijkste kooporiŽntatiemedium is geworden, zelfs belangrijker dan de traditionele papieren catalogus. Sindsdien is het belang van internet alleen maar gegroeid. Webwinkels worden in hoge mate voor kooporiŽntatie gebruikt, waarbij de koop niet per se online hoeft plaats te vinden. Daarbij groeit volgens de branche-organisatie Thuiswinkel.org het online webwinkelen ook nog steeds fors, zij het dat de groei wat afvlakt. Een zeer belangrijke ontwikkeling is dat steeds meer fabrikanten het webwinkelen omarmen, en inzien dat hun klanten vooral online -ook in webwinkels- zich oriŽnteren op hun producten. Vandaar ook ontwikkelingen richting een open catalogus.

  Belemmeringen bij webwinkelen zijn:
  - Sommige producten lenen zich minder voor verkoop-op-afstand zoals kleding of voedsel
  - Niet alle webwinkels zijn betrouwbaar gebleken.
  - Niet alle webwinkels bieden een boter-bij-de-vis betaalmogelijkheid (rembours, betalen-bij-afhalen)
  - Thuis moeten blijven voor in ontvangst nemen goederen
  - Trage uitlevering
  - Onvolledige productinformatie en beperkt advies

  Zoekmachines
  Er zijn veel webwinkels die aangesloten zijn bij een productenzoekmachine of productvergelijker. Hiermee krijgt men eenvoudig een overzicht welk product waar het goedkoopst is.

  Betalen
  Betalen van producten bij een webwinkel kan meestal met een credit card. In BelgiŽ is iDEAL een populaire online betalingsmethode van webwinkels.

  Rechten
  Op aankopen die via een webwinkel verricht worden is een zichttermijn (bedenktijd) van toepassing. Deze bedenktijd geldt enkel voor consumenten.

  Creatief gebruikt hiervoor meestal de eigen ontwikkelde Shop-Eye module.


top ^