Nieuws

Installatie van een gecertificeerde kleurproef-printer.

Kleurproeven zijn een niet onbelangrijk detail in het proces van de ontwikkeling van een brochure, catalogus of ander drukwerk. Hoe vaak valt het niet voor dat een opdrachtgever goed voor druk geeft op basis van een pdf die bekeken wordt op een scherm of op basis van een print die gemaakt werd op een printer van minderwaardige kwaliteit. Wanneer het drukwerk dan geleverd wordt is men vaak teleurgesteld over de kleuren die anders zijn dan wat men had verwacht. De drukker zal zich dan verschuilen achter het argument dat hij gedrukt heeft wat hij gekregen heeft via het hoge resolutie pfd-bestand.

Wanneer u kleurproeven laat printen die gecertificeerd zijn dient de drukker zich te richten op de kleuren die op de kleurproef waar te nemen zijn en zijn drukprocédé indien nodig aan te passen.
Zodoende kan u het geleverde drukwerk vergelijken met de kleurproef die de drukker ontvangen heeft.
Creatief installeerde een kleurproef-plotter en u kan dan ook steeds uw kleurproeven bij ons laten afdrukken. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website die wij hierover creëerden: www.colorproofing.be.

Geplaatst op: 10.03.2017