Verklarende woordenlijst met vakjargon

Hieronder vindt u een lijst met vaktermen die vaak door ons gebruikt worden.

Gezien we over een uitgebreide woordenlijst beschikken kan u gebruik maken van onze handige zoekfunctie:

Resultaten voor 'prepress'
Elektronische PrePress waarbij op geavanceerde apparatuur tekst en beeld verwerkt worden tot complete pagina's. Op het beeldscherm is direct te zien hoe een en ander er gedrukt uit gaat zien (zowel kleur als stand).
ICC (International Color Consortium) is een internationaal erkend en geaCC instituut dat een methode heeft ontwiikeld om een consistent kleurbeheer te bereiken in de prepress- en drukfase. Scanners, monitoren (beelschermen) en drukpersen kunnen gekalibreerd worden naar een onafhankelijke ICC-standaard.

ICC-profiel is het profiel van vooraf gekalibreerde apparaten, waardoor dit apparaat met een soortgelijk gekalibreerd apparaat kan communiceren en samenwerken.
JDF (Job Definition Format) is een op XML gebaseerd, standaard bestandsformaat in de grafische industrie dat is ontwikkeld om de uitwisseling van informatie te stroomlijnen tussen verschillende toepassingen en systemen.
Dit bestandsformaat helpt bij het samenvoegen van creatieve, prepress-, afwerkings-, product- en managementinformatiesystemen (MIS) door de eerste stap te bieden in de richting van open integratie.
Prepress – Al het voorbereidende werk, van zetten tot films maken, voor dat iets gedrukt kan worden.