SSL-certificaat

Wanneer Creatief instaat voor uw domeinnaam en hosting kunnen wij ook het SSL certificaat op uw site activeren. Dit wil zeggen dat uw site "HTTPS" wordt en door de browsers als veilig wordt beschouwd.
 

SSL: Secure Sockets Layer (SSL) en Transport Layer Security (TLS) (zijn opvolger), zijn encryptie-protocollen die communicatie op het internet beveiligen.

Deze beide protocollen leveren door middel van cryptografie zowel authenticatie als een beveiligde verbinding met het internet. In alledaags gebruik wordt alleen de authenticiteit van de server gecontroleerd, terwijl de client geheel onbekend blijft. Door het gebruik van PKI is het ook mogelijk om clients te authenticeren. De protocollen kunnen ook gebruikt worden om client/server-applicaties te beveiligen tegen bijvoorbeeld afluisteren.

Zowel TLS als SSL maakt gebruik van een aantal verschillende stadia:
- Peer negotiation for algorithm support
- Public-key encryption-based key exchange and certificate-based authentication
- Symmetric cipher-based traffic encryption

Toepassingen
Zowel het SSL- als het TLS-protocol draait op een laag onder applicatieprotocollen als HTTP, SMTP, FTP en Usenet en boven het transportprotocol TCP, dat deel uitmaakt van de protocolsuite TCP/IP. Ondanks dat zowel SSL als TLS veiligheid kan bieden aan elk protocol dat gebruik maakt van TCP, wordt SSL het meest gebruikt voor HTTPS, bijvoorbeeld ter beveiliging van creditcard-gegevens.

Contacteer ons nu! Terug
 

Gedaan voor: